F R A M M E ! !

Japp! I alla fall så är den första långa tågresan över. Just nu sitter jag på ett hostel i centrala Ulan Bator, Mongoliet. Hit har jag färdats under åtta dagar med färja Stockholm-Helsingfors, tåg till St Petersburg & Moskva och sedan transibiriska järnvägen (eg transmongoliska) hit till UB.

Är faktiskt aningen utmattad efter resandet. Sömnen har varit sporadisk, färden har gått genom flera tidszoner och dygnet därför förskjutits ~1 h/dag (”tåglag”?) och både maten och hygienen på tågresan har varit ganska begränsad. Så nu tänkte jag mest lansera denna blogg till omvärlden, borsta tänderna och sedan somna i en riktig SÄNG!

Men framförallt så har redan dessa första dagar bjudit på en mycket intressant och annorlunda resa!  Återkommer i senare inlägg med detaljerna; bl.a. bilder från transibiriska färden och vad som kan hända när kommunismen gör sig påmind vid gränskontrollerna.

Jag måste också verkligen lära mig hur  min kamera fungerar (Canon Powershot 400). Insåg jag vid Bajkalsjön. Nu är klockan snart 21 lokal tid.  På återskrivande!

Joel – borta bra!

Annonser

13 svar to “F R A M M E ! !”

 1. Maria Says:

  Ååå vad spännande det låter 😀 Jag ska följa denna blogg 3 ggr om dan nu minst :p
  Hoppas du fick sova gott 🙂
  Kramar

 2. Stefan Says:

  Rock on Joel!

  Det känns så overkligt att du redan är så långt borta, tack för festen förresten, mycket trevlig. Jag hoppas på finfina uppdateringar och anekdoter.

  Meningen med livet är att gå sin egen väg, oavsett vad dom säger, och att ge en ring till den man tycker mest om.

 3. Annchen Says:

  Svårt att föreställa sig att du är så långt bort. Hoppas du får uppleva massa härliga saker. I’ll be watching… Kram!

 4. Kalle Says:

  Hälsa djingis khan. Hoppas tågresan inte var för jobbig. Ska följa dina äventyr. Ha det kul i Mongo-Land 😀

 5. Kristina Says:

  Nej! Har du redan åkt! Uschianemej vad tiden rusar förbi. Hoppas du får användning för lilldatorn, jag kanske borde ha skickat med nån sorts internetplopp åt dej?

  Bloggen är redan upplagd i Bookmarks Toolbar så den är lätt att komma åt. Väntar med spänning på bilder men ffa att du kommer tillbaka igen! 😀

 6. Emy Says:

  hej Joel 🙂 Vad kul att du är framme och har det bra. vad roligt det låter, konstigt med tidsskilllnaden, sov så gott nu då. jag kommer kolla den här varje dag nu. ska bli kul att se kort 🙂

  kram från emy

 7. JP Says:

  Hej och hallå! Allt lugnt på hemmafronten. Det skall bli kul att följa dina äventyr här på bloggen, stay cool.

 8. Håkan Persson Says:

  Hej Joel.
  Skönt att höra från dig. Det tog lite tid. Du har nog upplevt betydligt mer än jag. Jag har legat nedbäddad i influensa i ett antal dagar.

 9. Lee Wonder Says:

  Tjena mannen!
  Känns lite tomt att du är borta. Men det är skönt att slippa dig 😛 Ska bli kul att följa din resa. Kör hårt! Glöm ej Phi Phi-island =) Efter att Karl Åhrén och Ljunggren har blivit medlemmar så har vi gjort en storstädning och möblerat om i studion. Ljunggren & Åhrén har byggt ett skitsnyggt dj-bord (moddat det gamla) det har vi ställt där den vita soffan stod. Kylskåpet står i hörnet vid fönstret , så nu är det bara ÖL som fattas =) Ha det bra!

 10. Britt Ewertsdotter-Bergman Says:

  Hej Joel!
  Har kollat lite, vi var ca 30 mil nordväst om Ulan Bator det tog 12 timmar med rysk militärjeep,3 mil utanför UB var det stepp i stället för asfalt, fattar fortfarande inte hur dom hittade. För vi körde in till UB på natten, för att dom skulle få hela dagen på marknaden i UB.I Ormdalen vid floden Orchon, bodde vi först några dagar, och sen flyttade vi till Vita stendalens mynning, vi var i början av juni och hade alla väder ifrån 30+ till snöglopp och -2 den 5juni…vi var också en sväng vid Karakorum…jag skulle kunna åka en sväng i morgondag..om nån sa att jag fick…/Ha det bra/Britt

 11. Mal K Says:

  Hallå där gubben. Ja, kameran är viktig! Lär dig snabbt nu så det blir en massa spännande och bra bilder!
  Calle summerade rätt bra vad jag tänkte ta upp, så jag berättar inte en gång till. Skönt att du lever ännu en dag och hoppas ryggan sitter bra. Hör av dig snart igen om dina spännande upptäckter i den inte så lilla världen.

 12. Britt Ewertsdotter-Bergman Says:

  Hej! hoppas du inte hunnit iväg, för det kan ju vara så att bilen var trasig, han som skulle köra inte kom just nu eller så var det ”fel dag” för att köra åt just det hållet , så har jag tur så hinner du läsa….skulle bara säga, ha toapapper i alla fickorn, du kommer att behöva…ja-ja det kanske du lärde dig innan, och dom varma källorna, kan tänka att det var dom vi var vid, väster ut…Vilken” väg” vilken fjädring….lycka till att boi en geer, golven är hårda= om du har tur är det av trä, annars stampat jordgolv, dom kinesiska madrasserna tunna…så om du träffar dom väster ut,…hälsa till Ormdalen och lilla Mochsol, Bolta och Pappa Hudjuk…/Britt

 13. Rickard Källgren Says:

  Tja! Verkar vara kul resa. se till att lär dig kameran såvi får se lite bilder:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: