Rundresa i mongoliet

Snabb uppdatering!

Har nu bott ett par nätter på UB Guesthouse och kollat in en hel del av det som huvudstaden erbjuder. Imorgon åker jag + 3 andra på en guidad resa runt i det mongoliska landskapet. Först norrut till Amarbayasgalant, sedan västerut med camping 2 nätter vid sjön Hovsgol (där det sägs vara mycket fint), sedan söder/österut där vi bl.a. touchar Gobi-öknen. Det ska ridas hästar, vandras i berg, badas i varma källor (ja det finns) osv. Övernattning sker mestadels hos ”locals”, samt camping i tält. Tidslängd: 13 dagar 🙂

Så jag får återkomma om ca 2 v med en hel massa stoff från denna rundresa! Och dito för transibiriska; det har varit fullt upp med förberedelser idag så har fått skjuta lite på det avancerade bloggandet =)

Jättekul att ni hört av er via kommentarerna på bloggen! Världen blir ju lite mindre med the wonders of telecom. Fast den är ganska stor ändå, lär jag väl få erfara snart…

Helt otroligt. Snart är det verkligen into the wild!! Ser fram emot morgondagen. Ha det gött kära vänner.

Fred.

Annonser

20 svar to “Rundresa i mongoliet”

 1. Maria Says:

  Åå vad spännande! Ska bli kul o se vad du tyckte om att rida har du gjort det innan?
  Det låter jättehärligt allting

 2. Håkan Person Says:

  Spännande! Jag har uppriktigt svårt att bärga mig.

 3. Annchen Says:

  Hur känns ryggsäcken till slut, hur gick det att packa? Förstår att du har mycket omkring dig nu, men jag vill gärna läsa mer om dina tankar och känslor av det du upplever 🙂 Jag vill veta hur du har det helt enkelt! Njut! Och glöm nu inte tempelbild till din syster 🙂 Kram

 4. Anna-Lisa Says:

  Hej Joel!
  Kul att höra ifrån dig. Det låter lite mer spännande än att rapportera om kossor på vägen. Men med ålderns rätt säger jag: var rädd om dig. Själv håller jag på att tömma rummet på jobbet.
  /Anna-Lisa

 5. Mal K Says:

  Ha ett par riktigt härliga veckor nu! Jag vill också, allt det där utom hästar, fast det vill jag ju också men jag är allergisk… Nä men glöm inte toapapper bara!

 6. Alfhild Says:

  Hej!

  Låter härligt! Hälsa de mongoliska hästarna, särskilt de så kallade Przewalski-hästarna om du råkar se nån. De är den enda nu levande urhistoriska hästrasen! 🙂

 7. Håkan Person Says:

  Hej Joel!
  Joel Hedin? Har du fått svar på om det är ett + att leva i en västerlänsk ekonomiskt gynnad demokrati? Eller har livet och vardagen i den stora ”efterblivna” vildmarken andra värdegrunder? Det vore kul att höra din åsikt efter denna 13 dagars comfortresa.
  Just nu är mitt behov endast 2 Jakar en kamel och en kvinna samt en Hydda/tält för att värma mig. Nu är dock klockan bara 19:24 och jag har precis kommit hem från jobbet.
  Håkan.

 8. Håkan Person Says:

  Hej igen.
  Jag tänkte bara tala om att jag kollar flera gånger per dag på din blogg. Jag menar att större under hal väl skett än att en nomad har startat ett internet cafe i Gobi-öknen? Eller?

 9. emy Says:

  hej joel, fan vad häftigt! ha det fint, pratar med daniel och amy och hennes kille pa skype. de hälsar så mycket till dig. har översatt din blogg till dem. kan inte vänta på att höra hur du har haft det i gobiöknen. ha det så bra! kram från emy

 10. carl åhren Says:

  när ska du känna på de mongoliska club livet då? o.0

 11. Agneta o Magnus Says:

  Hallå Joel. Vi har varit ute och rest i det inte fullt så exotiska Danmark.
  Vad roligt att följa din resa! ! Mongoliska stäppen upplevs antagligen bäst från hästryggen. Du kommer att få ont i baken. Stretcha ordentligt när du kliver ner på marken för att undvika långvariga krämpor.
  Nelly hälsar.

 12. Kristina Says:

  Själv har jag varit i Åkersberga i en serverhall idag. Inte riktigt lika exotiskt som du kanske förstår. Vet du! Om du hittar någon fin snidad trä/horn/metallpinne som är ca 12-15 cm lång önskar jag mej den i present!

 13. Joel Hedin Says:

  Tjena po er!

  Har aldrig ridit tidigare, knappt ens suttit po en hest. Men! Det var fruktansvart kul att galoppera runt i landskapen. Just nu ar jag i Tsetserleg och hittade ett internet-dropin. Om nogra dagar ar jag tillbaka i UB och ska do ge min samlade bild av detta merkliga och vackra land i ord och bild.

  Peace, / The Joe

 14. Håkan Person Says:

  Hej Skönt att höra av dig. Skall bli roligt att se bilder och läsa om dina erfarenheter.<Håkan

 15. Håkan Persson Says:

  Hej Joel.
  Ifall du hör av dig och inte jag beror det på att internet brakade ihop hemma igen. Jag får söka upp tillfälliga lösningar tills det är ordnat. Pappa

 16. Agneta o Magnus Says:

  Hej Joel.
  Vi har nu kämpat med att försöka kopiera en bild på Sven Hedin utan att lyckas klistra in den här i bloggen. Synd, för han var mycket stiligt klädd i pilgrimsdräkt. I denna utstyrsel försökte han ta sig in i den hemliga tempelstaden Lhasa. Men liksom vi, misslyckades han också.

 17. Chuka A Mongolian Says:

  Sain Baina uu? Joel (it means How are you? in Mongolian)
  Pretty good to read your article about Mongolia by translating from Swedish to English. Unfortunately it is not possible to visit your site, especially wordpress sites in China.I hope You enjoyed the most peaceful place in world: Mongolia in these 13 days. It was nice to be roommate in the train for 2 days.
  Lookin forward to hearing from you about China.
  Have a good trip. Best wishes.

 18. Chuka A Mongolian Says:

  Hey dude I wanna say a interesting thing. Do you know a person singing in the music named Carly’s Song (Jam and Spoon mix) by Enigma you gave me is a Mongolian? Actually that one was a Mongolian Longest Song. Enigma’s stolen from us.

 19. Chuka A Mongolian Says:

  Here is a song you wanted
  Neg angiinhan means Classmates
  by Hurd rock group.
  download link:
  http://www.mediafire.com/?nsmlnimlez2 or
  http://www.4shared.com/file/51811537/65604f96/Hurd_-_Neg_angiinhan.html
  video link:

 20. Lotta Says:

  Hej!

  vad roligt att allt verkar flyta på. Själv får jag flytta upp min november-resa till januari. Kommunen har bestämt att vi inte får ta semester i höst pga hotet från svin-influensan. Hoppas du kan gå efter de vilda ritterna 😉

  Ha det bäst!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: