Hanoi

Har nu bott några nätter på The drift backpackers hostel. Åtta våningar högt med hög standard och trevligt folk. Halloween-partyt gick inte heller av för hackor!

Imorgon måndag drar jag ut till Ha Long bay, en trevlig liten bukt verkar det som. Tre dagars tropisk tripp med blandade aktiviteter. Priset för det hela: 88 dollar (us). Nämnde jag att valutan i Mongoliet är smått komisk? I så fall är vnd (vietnam-dong) regelrätt komedi. 1 sek är ≈ 2600 dong, så resan ovan går på ca 1,5 miljoner dong. En flaska vatten kostar 5000 vnd. En JD & coke 52 000 vnd (20 sek :-)) Billigaste mobiltelefonen ca 400 000 vnd. Lägsta valören verkar vara 200 dong (mynt/sedel); ska försöka få tag på den!

Efter Ha Long drar jag till Nha Trang. Sedan troligen till Phu Quoc, Vietnams största ö och som marknadsförs som ett litet paradis 😀 Den som lever får se. Sedan troligen Thailand, och även Malaysia om vädret där är bra i december.

Men i Vietnam stannar jag nog till slutet av november. Så har skaffat ett nytt telefonnummer här; är det något så finns jag på +84 16 8409 6201!

Återkommer med bilder om några dagar! Puss och kram från Hanoi.

Annonser

8 svar to “Hanoi”

 1. Mal K Says:

  Hoppas du blir riktigt brun nu när du kommer tillbaka din blekfis!

 2. Maria Says:

  Låter skitmysigt o underbart 🙂 Fortsatt trevlig resa ❤

 3. Håkan Persson Says:

  Hej Joel! Jag kom på mig själv att jag inte har kommenterat dina sista inlägg. Jag har troligen suttit och glott rakt in i skärmen med en slapp gapande mun med lite drägel rinnande nedför hakan och ett oligofrent skimmer över ögonen. En sådan resa du gör kan man ju bara drömma om.
  Nu börjar det bli lite farligt Joel, passa dig för damerna. Några dagars sol och palmskugga blandat med drinkar och några pilsner kan locka fram en förödande lättja. Jag rekomenderar dig att söka upp ett munkkloster för några dagars stärkande själavård. På gensyn pappa.

 4. Emy Says:

  hej joel. skulle bara halsa och saa att jag har last. verkar helt uderbart!!!
  ta hand om dig
  dnaiel halsar
  kram emy

 5. Steffo Says:

  Hej Joel!

  Jösses vad din resa verkar härlig. Jag kommer självklart vilja höra ännu fler historier när du kommer hem. Ta vara på alla dagar du har kvar på resan och missa inte Malaysia för bövelen! Strunt i vädret – jag kan tipsa dig om var du ska åka.

  -…-

 6. asienftw Says:

  Tack för era kommentarer – jag tar till mig informationen 🙂

 7. Maria Says:

  Haha vad snackar pappa om? Akta dig INTE för damerna! Man lever ju bara en gång 😉 iaf en gång per liv hehe. Ta en drink till under palmen du 😉

 8. Emy Says:

  haller med maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: